« Geri dön

»  -içindekiler

İletişim bilgileri

 

Ana sayfa

Ana sayfa / Veterinerlik Kitapları / »

 

Evcil Hayvanların Topografik Anatomi Atlası

(Bu bir ciltlik baskı 3 Cildi içerir)

Tükendi tekrar basılmıyor

 

Türkçe'ye Çeviren:

Dr.A.Ayyıldız

Orijinal adı:

Atlas topografickej anatmie Hospodarskych zvierat

Orjinalinin Yazarı:

Peter Popesko

Ebadı:

24 x 32.5 cm (Büyük Boy)

Sayfa:

610

Baskı tarihi:

2010

Kitap kapak:

Ciltli

Kitap içi:

Kuşe kâğıt

Resimler:

Renkli

Diğer:

 (Bu bir ciltlik baskı 3 Cildi içerir)

 

 
  SİPARİŞ VER 
 
 

 

EVCİL HAYVANLARIN TOPOGRAFİK ANATOMİ ATLASI

İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜ:

1. CİLT (Kısım): BAŞ VE BOYUN (1.Kısım Toplam 211 sayfa)

SIĞIR, KOYUN, KEÇİ,DOMUZ, AT ,KÖPEK, KEDİ ,TAVŞAN 

 

2. CİLT (Kısım): GÖĞÜS VE KARIN BOŞLUĞU

(2.Kısım Toplam 194 sayfa)

SIĞIR, KOYUN, KEÇİ,DOMUZ, AT ,KÖPEK, KEDİ ,TAVŞAN 

 

3. CİLT (Kısım): PELVİS VE EKSTREMİTELER

(3.Kısım Toplam 205 sayfa)

SIĞIR, KOYUN, KEÇİ,DOMUZ, AT ,KÖPEK, KEDİ ,TAVŞAN

Orjinal baskısı 3 cilt olup, Türkçeye çevrilip basılırken 3 cildi tek kapak içinde bir arada basılmıştır.

TOPLAM 610 Sayfa, 2010 yılında basılmıştır.

Türkçe olarak Slovakya'da basılmıştır.

 

ÖNSÖZ

Klinik öncesi ve klinik bilim dallarının başarılı olarak anlaşılabilmesi için sağlıklı bir şekilde hayvan vücut, yapı, sistem ve işlevini bilmek ana koşuldur. Bu nedenle ayrı ayrı vücut parçalarının birbiri ardına öğrenilmesi doğrultusunda bir adım daha ileri gidilmesi için, hayvan vücudu parçalarının sistem ve organlarının öğrenilmesi gerekir. Veteriner Hekimliği bilgisi uygulamada yalnız hayvan vücudunun anatomisi ile veya sistematik anatomi ile sınırlandırılamaz. Sistematik anatomi öğrenimi ile elde edilen bilgiler  sentez yapılması için gereklidir  veya organların yerlerini ve aradaki bağlantıların kavranılmasını sağlar. Zaten öğrenci ve öğretim önündeki amaçta budur. Fakat amaca ulaşmada her iki tarafta d büyük gergilikler oluşmaktadır.

     Sistematik anatomi analizi öğrenildikçe beynimizin kapasitesi yükselir. Fakat Topografik Anatominin kavranılmasında büyük bir hayal alanı gerekir.  

     Anatomi Öğretim Üyesinin (Anatomi Uzmanının), önündeki ana sorun ve görev, öğrencilere bu yolda isabetli hayal gücü kazandırmaktadır. Bu yöntemle klinik bilim dalları öğretiminde maksimum bir hüküm ve düşünce dayanağı sağlamak yoluyla doğru bir eğitimin sağlanması gerçekleşmiş olacaktır.

       İşte bu atlasında ana amacı, öğrenci ve öğretmenlere konularında yardımcı olmaktır.

     Bilindiği gibi pratikte yeteri derecede teorik (kuramsal) bilgiye gerek vardır. Ne zaman bu gerekiyorsa, görüş sahası geniş bir literatüre yönelmemiz gerekir. Bundan dolayı oluşturulan bu eser Cerrahide ve Therapistler ( iç hastalıkları uzmanları) arasında önemi bir ye alacak ve Hekimlerin pratiğine karşı olan gereksinimlerini bir ölçüde karşılayacaktır.

   Böyle bir eseri oluşturan yazar, atlas üzerinde çalışırken sık sık ona ayrı sorular yönelten pratisyenlerin gereksinimlerini dikkate almış ve materyalin seçiminde ise şimdiye kadar üzerine pek eğilinememiş olan bu uğraş alanına dikkatini çevirmiştir.

    İşte bu uğraş alanını oluşturan koyun, keçi ve domuz arasında anatomik farklılıkları küçük hayvanlarla birleştirmemiz, özdeşleştirmemiz doğru olmayacaktır. Ancak bu durum uzmanlara çok basit gözükebilir. Oysa öğrencilere tam tersine,aşırı ayrıntılı o Sistematik Anatomi ders kitapları gibi gözükecektir.

 Ama bu atlasta durum böyle değildir ve öğrenciler tarafından da yeterince sade, anlaşılabilir bulunacaktır.

  Uygulamalı Anatomiye bağlı ısrarlı istekler uzmanlığa ayrılır. Birtakım istekler cerrahiye öbürleri iç hastalıklarına ve veteriner sağlık teknisyenliğine yöneliktir.

   Açıktır ki bir klavuz (rehber) veya Atlas hepsini tatmin edemez. Yine de yazar, mevcut eksiklikleri ile Atlas’ın öğrenci ve öğretim üyelerinin işlerinde pozitif yardımı sağlayacağı inancından hiçbir zaman kuşku duymaz. Ancak şunu da belirtmemiz gerekir ki, pratik inanca etki etmeyen daha çeşitli geniş diyagramlar unutulmamalıdır.

     Bu Atlastaki tüm resimler istisnalarla orijinal, kendi preperatlarımız ile resimlenmiş ve genelikle Anatomi metodu ile hazırlanmıştır. Birleşik şekillerde, onların yazarların belirtilmiştir. Preperatların yapımında taze sabit materyal kullanılmış, seri kesitler donmuş materyal üzerinde yapılmıştır.

   Resimlerin çoğu yazarın kendi yapıtıdır. (Düzeltmeler dahil) Bazı kemik ve beyin preperatlarının şekillendirilmesinde Enstitümüz Ressamı Bayan L.ŞUTTOVA yardım etmiştir.

  Atlas’ın birinci cildi 1960 yılında çıkmış, ikinci cildi 1962 ve üçüncü cildi de1968 yıllarında yayınlanarak Atlas tamamlanmıştır.Atlas birkaç yabancı dilde yayımlanmıştır.

  Büyük trajdan ve baskınında zorluğu göz önüne alınırsa, yazarın bilincinde olan eksiklerle birlikte Atlas genelde yararlı ve yardımcı olmuştur. Bu baskıda 1983 yılından sonra çıkan Veteriner Anatomi Nomenklatürü (Nomina Anatomia Veterinaria) kullanıldığından metnin yeniden işlenmesi gerekiyordu. Ayrıca bu baskıda yazar, resimlerin bazı parçalarını düzeltmiş ve bazı yeni Topografik Anatomi eklemeleri yapmıştır.

Prof. MV Dr. Peter POPESKO Dr. Sc.

 

ÇEVİREN ÖNSÖZÜ

Peter POPESKO’ nun elinizdeki Anatomi Atlası, çıktığı günden beri tüm dünyada popüler olmuş bir best  sellers, Türkçe çevirisi ile 15 dünya diline çevrilmiş mükemmel ve eşsiz bir eser.

     Elinizdeki bu Topografik Anatomi Atlası,Veteriner Hekimliği Öğrencilerinin, Öğretim üyeleri ve yardımcılarının ve klinik hizmeti yapan tüm Veteriner Hekimleri ile Fakültelerinin Deneysel tıp çalışanlarının en büyük yol göstericisi olacaktır. Anatomi Hekimliğin temeli, olmazsa olmazıdır. Bu Atlas’ta yazar 8 cins hayvanın (Sığır,Koyun, Keçi, Domuz, At, Köpek, Kedi, Tavşan) ayrı ayrı ele alınmış ve birbirinden şık resimlerle ve kolay anlaşılabilir,didaktik, görsel yol izlemiştir. Atlasın en büyük özelliği gerek Anatomi öğretiminde öğrencilere yol göstericiliği gerekse tamamen Kliniğe ve pratiğe yönelik bir Klinik ve Kesitsel Anatomi-Topografik Anatomi Atlası oluşundandır. Dikkat edilecek olursa Prof. Dr. Peter POPESKO, bu ölüsüz eserinde ölü Anatomisi( Necroanatomi) yerine tamamen canlı materyal üzerinde çalışmış ve renkli şekillerde yaşayan- Klinik Anatomisini hedeflemiştir.

..................................

  Bu Kliniğe yönelik Anatomi Atlasının Hekimlik yaşamınızın her anında baş yardımcınız olacağından eminim.

 Atlasın, Türk Anatomisine, Türk Tıbbına, Türk Veteriner Hekimliğine ve Türk Bilim ve Tıp Tarihine hayırlı olmasını diler. Başarınızın devamını dilerim. Saygılarımla…..

Uzm. Dr. Ali AYYILDIZ  Ph. D     

 

 

  SİPARİŞ VER 

««  Fiyatını öğrenmek istiyorum

Fiyatını öğrenmek & Satın Almak istiyorum

««  Bulunduğu kategoriye git

« © »